Att starta en unik byggblogg

Att skapa en byggblogg som inspirerar och informerar på rätt sätt är en utmaning. Många svenskar har inspirerats av byggprogram av olika slag på TV och det har gett olika lyckade resultat i de svenska hemmen. Idag erbjuder dessutom många byggvaruhus informativa filmer och beskrivningar av hur du bygger själv.

Att vara först med en byggblogg är bara att glömma, men att vara bäst i sin nisch är definitivt grejen. En byggblogg som riktar sig till tjejer, till innovatörer eller varför inte till barn? Det absolut viktigaste är ditt engagemang och egna intresse. Brinner du för att bygga och älskar att dela med dig av det i text, bild och video så är det en given succé.

Gör planen först, fundera ut vad som ska vara den röda tråden i just din blogg. Vem är målgruppen och vad ska vara unikt för dig? Vad ska få dina läsare att hitta till din blogg och fortsätta att läsa den, följa den och dela den. Skapa en byggblogg som visar dig som person och som fyller ett syfte.

Kanske är din byggblogg extremt enkel och informativ eller så är du bara enormt charmig och tilldragande så att många vill inspireras och lära sig av just dig.